Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
bulionu lub białego wytrawnego wina do rozprowadzenia, 3 duże ząbki czosnku, 1/4 szklanki oliwy, 1 puszka anchois lub filecików helskich, 1 łyżka kaparów, 1/2 szklanki czarnych oliwek, 1 łyżeczka oregano lub bazylii zmieszanej z estragonem, 1 łyżeczka octu winnego, szczypta cukru, pieprzu dużo, ale z wyczuciem, sól
Przygotować sos: do sporego garnka wlać oliwę i zrumienić na niej ząbki czosnku (chodzi o to, aby oliwa lub olej nabrały aromatu). Wyjąć czosnek i odstawić. Do oliwy wrzucić obrane ze skórki i pokrojone na ćwiartki pomidory, zalać bulionem z kostki lub białym winem. Jeśli sos przygotowuje się z przecieru, bulionu lub
bulionu lub białego wytrawnego wina do rozprowadzenia, 3 duże ząbki czosnku, 1/4 szklanki oliwy, 1 puszka &lt;foreign&gt;anchois&lt;/&gt; lub filecików helskich, 1 łyżka kaparów, 1/2 szklanki czarnych oliwek, 1 łyżeczka oregano lub bazylii zmieszanej z estragonem, 1 łyżeczka octu winnego, szczypta cukru, pieprzu dużo, ale z wyczuciem, sól<br>Przygotować sos: do sporego garnka wlać oliwę i zrumienić na niej ząbki czosnku (chodzi o to, aby oliwa lub olej nabrały aromatu). Wyjąć czosnek i odstawić. Do oliwy wrzucić obrane ze skórki i pokrojone na ćwiartki pomidory, zalać bulionem z kostki lub białym winem. Jeśli sos przygotowuje się z przecieru, bulionu lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego