Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
smarować je roztrzepanym jajkiem i układać po trzy: jeden na drugim. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
Przygotować farsz: wątróbkę umyć, osączyć, oczyścić z błon oraz żył i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano. Przygotować sos: cebule obrać i pokroić na plasterki. Jałowiec rozgnieść w moździerzu. Sos pieczeniowy przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. W rondelku usmażyć cebulę na oleju, dodać jałowiec i sos. Gotować 5 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na upieczonych kawałkach ciasta ułożyć wątróbkę i polać sosem.

Gotowany pstrąg z warzywami
smarować je roztrzepanym jajkiem i układać po trzy: jeden na drugim. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.<br>Przygotować farsz: wątróbkę umyć, osączyć, oczyścić z błon oraz żył i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano. Przygotować sos: cebule obrać i pokroić na plasterki. Jałowiec rozgnieść w moździerzu. Sos pieczeniowy przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. W rondelku usmażyć cebulę na oleju, dodać jałowiec i sos. Gotować 5 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Na upieczonych kawałkach ciasta ułożyć wątróbkę i polać sosem.<br><br>&lt;tit&gt;Gotowany pstrąg z warzywami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego