Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.
SOS ŚLIWKOWY

SKŁADNIKI
1 łyżka plakatów migdałowych
1 łyżka oleju
2 łyżki czerwonego sosu śliwkowego
1 łyżka sosu chili
1 posiekana cebula
50 ml bulionu
1 Migdałowe płatki podsmażyć, aż się zrumieni. Dodać resztę składników. Dusić przez 2 minuty.
Ten pikantny sos podawać do kurczaka lub do wieprzowiny. Dodany do chińskich warzyw, podniesie ich walory smakowe.
OWOCE I WARZYWA 4
Smażenie
Potrawy smażone po chińsku z jednoczesnym ciągłym mieszaniem przyrządza się bardzo szybko, koniecznie w wysokiej temperaturze (na mocno rozgrzanym oleju). Dzięki temu warzywa zachowują swój naturalny smak i witaminy, intensywniej też
resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.<br>SOS ŚLIWKOWY<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>1 łyżka plakatów migdałowych<br>1 łyżka oleju<br>2 łyżki czerwonego sosu śliwkowego <br>1 łyżka sosu chili<br>1 posiekana cebula<br>50 ml bulionu<br>1 Migdałowe płatki podsmażyć, aż się zrumieni. Dodać resztę składników. Dusić przez 2 minuty.<br>Ten pikantny sos podawać do kurczaka lub do wieprzowiny. Dodany do chińskich warzyw, podniesie ich walory smakowe.<br>OWOCE I WARZYWA 4<br>Smażenie <br>Potrawy smażone po chińsku z jednoczesnym ciągłym mieszaniem przyrządza się bardzo szybko, koniecznie w wysokiej temperaturze (na mocno rozgrzanym oleju). Dzięki temu warzywa zachowują swój naturalny smak i witaminy, intensywniej też
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego