Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
5 cm. Wyciąć środek z papryki chili i pokroić ją w krążki.
2 Mąkę z dwiema łyżkami wywaru wymieszać w dużej, głębokiej patelni i zagotować. Dodać warzywa i, stale mieszając, gotować 5 minut. Potem wyjąć je i przykryć, by nie wystygły.
3 Do sosu w woku dodać rozrobioną mąkę i sos hoisin. Podgrzewać, aż zgęstnieje. Dodać do niego warzywa i gotować następne dwie minuty lub do momentu, aż staną się gorące, ale nadal będą kruche. Przełożyć na podgrzany talerz, przybrać papryką i natychmiast podawać na stół.
Szef kuchni radzi
Warzywa zamiast sosem hoisin możesz przyprawić innymi sosami, np. sosem z chili
5 cm. Wyciąć środek z papryki chili i pokroić ją w krążki.<br>2 Mąkę z dwiema łyżkami wywaru wymieszać w dużej, głębokiej patelni i zagotować. Dodać warzywa i, stale mieszając, gotować 5 minut. Potem wyjąć je i przykryć, by nie wystygły.<br>3 Do sosu w woku dodać rozrobioną mąkę i sos hoisin. Podgrzewać, aż zgęstnieje. Dodać do niego warzywa i gotować następne dwie minuty lub do momentu, aż staną się gorące, ale nadal będą kruche. Przełożyć na podgrzany talerz, przybrać papryką i natychmiast podawać na stół.<br>Szef kuchni radzi<br>Warzywa zamiast sosem hoisin możesz przyprawić innymi sosami, np. sosem z chili
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego