Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
mrożonego ciasta francuskiego
1 ubite jajko
1 Masło rozpuścić na patelni, dodać pory i dusić 2-3 minuty, aż zrobią się miękkie. Potem łyżką cedzakową przełożyć je na talerz. Przygotowanie sosu beszamelowego: mąkę wsypać do masła pozostałego na patelni i zrumienić. Następnie powoli wlewać do niej mleko. Podgrzewać, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć.
Szef kuchni radzi
Przed wstawieniem do piekarnika schładzaj ciasto przez 30 minut. Dzięki temu nie będzie wysuwać się z formy podczas pieczenia.
2 Ser, gałkę muszkatołowa, sól i pieprz wsypać do gorącego sosu. Wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Dodać pory i szynkę, całość wymieszać. Przełożyć łyżką do żaroodpornej
mrożonego ciasta francuskiego<br>1 ubite jajko<br>1 Masło rozpuścić na patelni, dodać pory i dusić 2-3 minuty, aż zrobią się miękkie. Potem łyżką cedzakową przełożyć je na talerz. Przygotowanie sosu beszamelowego: mąkę wsypać do masła pozostałego na patelni i zrumienić. Następnie powoli wlewać do niej mleko. Podgrzewać, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć.<br>Szef kuchni radzi<br>Przed wstawieniem do piekarnika schładzaj ciasto przez 30 minut. Dzięki temu nie będzie wysuwać się z formy podczas pieczenia.<br>2 Ser, gałkę muszkatołowa, sól i pieprz wsypać do gorącego sosu. Wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Dodać pory i szynkę, całość wymieszać. Przełożyć łyżką do żaroodpornej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego