Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
posiekanej natki, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
tagliatelle
W litrowym garnku z grubym dnem roztopić masło, wsypać ser, wlać śmietanę i zagotować, cały czas mieszając.
Gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje - około 10 min.
Dodać pietruszkę, pieprz i sól. Odcedzony makaron ugotowany al dente włożyć do wygrzanej wazy, wlać sos, wymieszać i niezwłocznie podać.
WARTO WIEDZIEĆ: Ten bardzo prosty i wykwintny zarazem sos śmietanowy, cieszący się sławą nie tylko we Włoszech, wziął nazwę od imienia swego twórcy - właściciel rzymskiej restauracji, który serwował go zawsze z fettucine. Potrawę tę wyjątkowo miesza się dopiero na stole, tuż przed nałożeniem n talerze, ponieważ
posiekanej natki, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt;<br>W litrowym garnku z grubym dnem roztopić masło, wsypać ser, wlać śmietanę i zagotować, cały czas mieszając.<br>Gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje - około 10 min.<br>Dodać pietruszkę, pieprz i sól. Odcedzony makaron ugotowany al dente włożyć do wygrzanej wazy, wlać sos, wymieszać i niezwłocznie podać.<br>WARTO WIEDZIEĆ: Ten bardzo prosty i wykwintny zarazem sos śmietanowy, cieszący się sławą nie tylko we Włoszech, wziął nazwę od imienia swego twórcy - właściciel rzymskiej restauracji, który serwował go zawsze z &lt;name type="prod"&gt;fettucine&lt;/&gt;. Potrawę tę wyjątkowo miesza się dopiero na stole, tuż przed nałożeniem n talerze, ponieważ
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego