min.<br>3. Steki zdjąć z patelni, doprawić do smaku przyprawą Mix Warzywny <name type="org">Kotanyi</> i pozostawić w cieple.<br>4. Z patelni zlać tłuszcz, polać ją brandy i podgrzać.<br>5. Mieszając dodać śmietanę i zagotować.<br>6. Dodać 1 łyżeczkę zielonego pieprzu i odparować sos aż zgęstnieje.<br>Ułożyć steki na oddzielnych talerzach, polać sosem i podawać.</><br><br><div type="advert" sub="food"><br><tit>DOBRE RADY</><br>SAŁATKA SZWAJCARSKA<br><gap><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 243 kcal<br>200 g żółtego sera,<br>200 g szynki,<br>200 g wiśni,<br>2 łodygi selera naciowego, 250 g makaronu,<br>2 łyżki stołowe octu winnego,<br>3 łyżki stołowe oleju lub oliwy,<br>1 żółtko,<br>50 g orzechów włoskich,<br>sól,<br>pieprz