Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
tym czasie z 3 łyżek słabego octu, 5 łyżek wody i 2 łyżek cukru przygotować sos, lekko go osolić, odlać do osobnej miseczki 3 łyżki. Mięso pokrajać w paseczki, wymieszać z jarzynami i sosem, wstawić do lodówki na pół godziny. Obrać jabłko i gruszkę, pokrajać w ósemki, skropić trzema łyżkami sosu. Z sałatki uformować kopczyk, przybrać owocami.
"RYBA W OGRODZIE"
Pół kg dorsza, morszczuka lub halibuta, 2 jaja, 2 jabłka, mała cebulka, ogórek kawałek selera, 4 łyżki majonezu, pół łyżeczki maggi, sól, pieprz, zielenina.
Umytą rybę gotować z cebulą na średnim ogniu 20 minut. Gdy będzie już miękka, mięso wyjąć, podzielić
tym czasie z 3 łyżek słabego octu, 5 łyżek wody i 2 łyżek cukru przygotować sos, lekko go osolić, odlać do osobnej miseczki 3 łyżki. Mięso pokrajać w paseczki, wymieszać z jarzynami i sosem, wstawić do lodówki na pół godziny. Obrać jabłko i gruszkę, pokrajać w ósemki, skropić trzema łyżkami sosu. Z sałatki uformować kopczyk, przybrać owocami.<br>&lt;tit&gt;"RYBA W OGRODZIE"&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt; Pół kg dorsza, morszczuka lub halibuta, 2 jaja, 2 jabłka, mała cebulka, ogórek kawałek selera, 4 łyżki majonezu, pół łyżeczki maggi, sól, pieprz, zielenina&lt;/&gt;.<br> Umytą rybę gotować z cebulą na średnim ogniu 20 minut. Gdy będzie już miękka, mięso wyjąć, podzielić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego