Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
dodać do mięsa cukinię, rodzynki, papryczkę chili, zagotować i zestawić z ognia. Na 30 min przed końcem duszenia przygotować kuskus zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Kuskus wymieszać z resztą masła, wyłożyć na półmisek i zrobić w środku wgłębienie. Mięso i warzywa wyłożyć na kuskus, obłożyć dynią i polać połową sosu. Resztę sosu podać w sosjerce.
(8-10 porcji)

Z RYBĄ I ORZECHAMI CASHEW
40 dag kuskusu, 70 dag białej ryby morskiej (cała lub filety), 1 cebula (10 dag), 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki łuskanych orzechów cashew, po 1 czerwonej i żółtej papryce (40 dag), 4 pomidory (35 dag), 1 1
dodać do mięsa cukinię, rodzynki, papryczkę chili, zagotować i zestawić z ognia. Na 30 min przed końcem duszenia przygotować kuskus zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Kuskus wymieszać z resztą masła, wyłożyć na półmisek i zrobić w środku wgłębienie. Mięso i warzywa wyłożyć na kuskus, obłożyć dynią i polać połową sosu. Resztę sosu podać w sosjerce.<br>(8-10 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z RYBĄ I ORZECHAMI CASHEW&lt;/tit1&gt;<br>40 dag kuskusu, 70 dag białej ryby morskiej (cała lub filety), 1 cebula (10 dag), 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki łuskanych orzechów cashew, po 1 czerwonej i żółtej papryce (40 dag), 4 pomidory (35 dag), 1 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego