jajek farszem z kalmarów. Duży płaski półmisek wyłóż liśćmi sałaty i ułóż na nich przygotowane jajka.<br>Z obranej surowej marchewki powycinaj specjalnym nożykiem fantazyjne kształty. Udekoruj jajka marchewką, gałązkami koperku i natki pietruszki. Podawaj jako przekąskę lub z pieczywem, jako danie na kolację.<br>RADA: do farszu z kalmarów możesz dodać sparzoną i drobniutko posiekaną cebulę - przekąska nabierze bardziej zdecydowanego smaku.<br><gap><br>MIĘSO<br>BARANINA Z KAPUSTĄ<br><gap><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 426 kcal<br>1 kg baraniny,<br>1 kg białej kapusty,<br>4 cebule,<br>0,8 kg pomidorów,<br>3 ząbki czosnku,<br>1 papryczka chili,<br>mielony czarny pieprz,<br>sól,<br>szczypiorek,<br>zielenina<br>Z kapusty usuń wierzchnie