Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
jajek farszem z kalmarów. Duży płaski półmisek wyłóż liśćmi sałaty i ułóż na nich przygotowane jajka.
Z obranej surowej marchewki powycinaj specjalnym nożykiem fantazyjne kształty. Udekoruj jajka marchewką, gałązkami koperku i natki pietruszki. Podawaj jako przekąskę lub z pieczywem, jako danie na kolację.
RADA: do farszu z kalmarów możesz dodać sparzoną i drobniutko posiekaną cebulę - przekąska nabierze bardziej zdecydowanego smaku.

MIĘSO
BARANINA Z KAPUSTĄ

Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 426 kcal
1 kg baraniny,
1 kg białej kapusty,
4 cebule,
0,8 kg pomidorów,
3 ząbki czosnku,
1 papryczka chili,
mielony czarny pieprz,
sól,
szczypiorek,
zielenina
Z kapusty usuń wierzchnie
jajek farszem z kalmarów. Duży płaski półmisek wyłóż liśćmi sałaty i ułóż na nich przygotowane jajka.<br>Z obranej surowej marchewki powycinaj specjalnym nożykiem fantazyjne kształty. Udekoruj jajka marchewką, gałązkami koperku i natki pietruszki. Podawaj jako przekąskę lub z pieczywem, jako danie na kolację.<br>RADA: do farszu z kalmarów możesz dodać sparzoną i drobniutko posiekaną cebulę - przekąska nabierze bardziej zdecydowanego smaku.<br>&lt;gap&gt;<br>MIĘSO<br>BARANINA Z KAPUSTĄ<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 426 kcal<br>1 kg baraniny,<br>1 kg białej kapusty,<br>4 cebule,<br>0,8 kg pomidorów,<br>3 ząbki czosnku,<br>1 papryczka chili,<br>mielony czarny pieprz,<br>sól,<br>szczypiorek,<br>zielenina<br>Z kapusty usuń wierzchnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego