Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować rosół.
6 Udka położyć na desce i przeciąć je w stawie kolanowym. Aby było łatwiej, można obrócić każdą z nich i naciąć z drugiej strony, w tym samym miejscu. Należy użyć noża ze spiczastym końcem lub toporka.
Przygotowanie pieczeni
Aby przepołowić małego kurczaka, najlepiej naciąć go wzdłuż grzbietu za pomocą nożyc do drobiu. Otworzyć szeroko korpus, a następnie uderzyć mocno wewnętrzną stroną dłoni tak, by rozpłaszczyć mostek oraz klatkę piersiową. Przekłuć szpikulcem obie nogi i piersi, dzięki czemu tusza zachowa swój kształt.

Krojenie
Nawet
3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować rosół.<br>6 Udka położyć na desce i przeciąć je w stawie kolanowym. Aby było łatwiej, można obrócić każdą z nich i naciąć z drugiej strony, w tym samym miejscu. Należy użyć noża ze spiczastym końcem lub toporka.<br>Przygotowanie pieczeni <br>Aby przepołowić małego kurczaka, najlepiej naciąć go wzdłuż grzbietu za pomocą nożyc do drobiu. Otworzyć szeroko korpus, a następnie uderzyć mocno wewnętrzną stroną dłoni tak, by rozpłaszczyć mostek oraz klatkę piersiową. Przekłuć szpikulcem obie nogi i piersi, dzięki czemu tusza zachowa swój kształt.<br>&lt;gap&gt;<br>Krojenie<br>Nawet
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego