Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
chleb i utrwalony oraz odpowiednie ilości koncentratów spożywczych, zwłaszcza błyskawicznych;
2) wydać (uzupełnić) żołnierzom kuchenki indywidualne, paliwo i inne wyposażenie niezbędne do przyrządzania i spożywania posiłków;
3) skompletować sprzęt służby żywnościowej i zbadać jego stan techniczny;
4) żołnierzom pododdziałów czołgów zapewniać gotowane posiłki, dostarczane w termosach.
Posiłki przyrządza się i spożywa na postojach, podczas odpoczynków w czasie przygotowywania do walki, pobytu w rejonie wyjściowym, koncentracji i przerw w działaniach bojowych oraz w innych sprzyjających okolicznościach.
Żołnierzom biorącym udział w pościgu zapewnia się wyżywienie w postaci suchych należności żywnościowych oraz gotowych posiłków w puszkach. Jeżeli sytuacja bojowa na to pozwala, żołnierzom wydaje
chleb i utrwalony oraz odpowiednie ilości koncentratów spożywczych, zwłaszcza błyskawicznych; <br>2) wydać (uzupełnić) żołnierzom kuchenki indywidualne, paliwo i inne wyposażenie niezbędne do przyrządzania i spożywania posiłków; <br>3) skompletować sprzęt służby żywnościowej i zbadać jego stan techniczny; <br>4) żołnierzom pododdziałów czołgów zapewniać gotowane posiłki, dostarczane w termosach. <br>Posiłki przyrządza się i spożywa na postojach, podczas odpoczynków w czasie przygotowywania do walki, pobytu w rejonie wyjściowym, koncentracji i przerw w działaniach bojowych oraz w innych sprzyjających okolicznościach. <br>Żołnierzom biorącym udział w pościgu zapewnia się wyżywienie w postaci suchych należności żywnościowych oraz gotowych posiłków w puszkach. Jeżeli sytuacja bojowa na to pozwala, żołnierzom wydaje
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego