Typ tekstu: Książka
Tytuł: Przekształcenia własnościowe przedsiębiorstw w Polsce
Rok: 2002
nr 75, poz. 375). Prywatyzacja branży cukrowniczej miała się rozpocząć w połowie 1997r. na podstawie przepisów rozdziału 3 ustawy o prywatyzacji przedsiębiorstw państwowych. Z harmonogramu prywatyzacji zawartego w rozporządzeniu wynikało, że cały proces powinien zostać zakończony w ciągu niespełna 2 lat. Po czterech latach od rozpoczęcia przekształceń tego sektora proces sprzedaży jednej, najmniejszej Śląskiej Spółki Cukrowej jest prawie zakończony. Pozostałe trzy spółki cukrowe wciąż czekają na inwestorów.
W połowie listopada 2000r. francuski koncern Saint Louis Sucre, po wygraniu przetargu, podpisał wstępną umowę z Ministrem Skarbu Państwa dotyczącą zakupu 95 akcji Śląskiej Spółki Cukrowej tej spółki za kwotę 250,5 mln zł
nr 75, poz. 375). Prywatyzacja branży cukrowniczej miała się rozpocząć w połowie 1997r. na podstawie przepisów rozdziału 3 ustawy o prywatyzacji przedsiębiorstw państwowych. Z harmonogramu prywatyzacji zawartego w rozporządzeniu wynikało, że cały proces powinien zostać zakończony w ciągu niespełna 2 lat. Po czterech latach od rozpoczęcia przekształceń tego sektora proces sprzedaży jednej, najmniejszej Śląskiej Spółki Cukrowej jest prawie zakończony. Pozostałe trzy spółki cukrowe wciąż czekają na inwestorów.<br>W połowie listopada 2000r. francuski koncern Saint Louis Sucre, po wygraniu przetargu, podpisał wstępną umowę z Ministrem Skarbu Państwa dotyczącą zakupu 95&lt;symbol desc="per cent"&gt; akcji Śląskiej Spółki Cukrowej tej spółki za kwotę 250,5 mln zł
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego