Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
śmietanki 22-30 proc., 5 dag wędzonego boczku lub bekonu, łyżka masła, 5 dag startego parmezanu, łyżka posiekanej pietruszki, kilka listków szałwi, pieprz, sól
WRTO TAKŻE UŻYĆ
fettucine
Na dużej patelni rozpuścić masło, podsmażyć pokrojoną w paski wędlinę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać śmietankę, wrzucić szałwię, posolić i gotować na średnim ogniu ok. 2 min.
Włożyć do sosu ugotowane al dente tagliatelle, posypać połową parmezanu, doprawić solą, wymieszać, oprószyć resztką sera i natką. "Słomę i siano" najlepiej podawać w patelni, w której była przyrządzana.

Fusilli lunghi in salsa gialla
Fusilli lunghi w żółtym sosie
40 dag fusilli lunghi,
szklanka lekkiego bulionu
śmietanki 22-30 proc., 5 dag wędzonego boczku lub bekonu, łyżka masła, 5 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, łyżka posiekanej pietruszki, kilka listków szałwi, pieprz, sól<br>WRTO TAKŻE UŻYĆ<br>&lt;name type="prod"&gt;fettucine&lt;/&gt;<br>Na dużej patelni rozpuścić masło, podsmażyć pokrojoną w paski wędlinę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać śmietankę, wrzucić szałwię, posolić i gotować na średnim ogniu ok. 2 min.<br>Włożyć do sosu ugotowane al dente &lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt;, posypać połową &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, doprawić solą, wymieszać, oprószyć resztką sera i natką. "Słomę i siano" najlepiej podawać w patelni, w której była przyrządzana.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Fusilli lunghi&lt;/&gt; in salsa gialla<br>&lt;name type="prod"&gt;Fusilli lunghi&lt;/&gt; w żółtym sosie<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;fusilli lunghi&lt;/&gt;,<br>szklanka lekkiego bulionu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego