Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
po przemyciu wodą, zawierają 5% substancji suchej, w tym 70% błonnika, substancji białkowych i pektynowych oraz 0,2-0,5% cukru. Mogą być poddawane fermentacji i wykorzystywane jako pasza dla bydła. Często są przetwarzane na mączkę paszową. Proces polega na wytłaczaniu do osiągnięcia 10-16% substancji suchej i suszeniu w suszarniach bębnowych.
Surowy sok dyfuzyjny zawiera 10-13% cukru oraz inne składniki organiczne (białka, kwasy karboksylowe i inne) i nieorganiczne. Zanieczyszczenia są usuwane w defekatorach. Defekacja gorąca polega na strącaniu części białka i niecukrów w temperaturze 85&730;C.W defekatorach mokrych do ogrzanego soku dodaje się mleko wapienne. Proces defekacji mokrej
po przemyciu wodą, zawierają 5% substancji suchej, w tym 70% błonnika, substancji białkowych i pektynowych oraz 0,2-0,5% cukru. Mogą być poddawane fermentacji i wykorzystywane jako pasza dla bydła. Często są przetwarzane na mączkę paszową. Proces polega na wytłaczaniu do osiągnięcia 10-16% substancji suchej i suszeniu w suszarniach bębnowych.<br>Surowy sok dyfuzyjny zawiera 10-13% cukru oraz inne składniki organiczne (białka, kwasy karboksylowe i inne) i nieorganiczne. Zanieczyszczenia są usuwane w defekatorach. Defekacja gorąca polega na strącaniu części białka i niecukrów w temperaturze 85&730;C.W defekatorach mokrych do ogrzanego soku dodaje się mleko wapienne. Proces defekacji mokrej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego