a po deserze podać kawę, herbatę oraz baby, serniki i mazurki.<br>PROPONUJEMY MENU DLA CZTERECH OSÓB:<br>PRZYSTAWKI:<br>SCHAB PARZONY Z SOSEM ŚLIWKOWYM<br>SAŁATKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ<br>ZUPA:<br>SABAUDZKA<br>DRUGIE DANIE:<br>MOSTEK CIELĘCY FASZEROWANY<br>KLUSECZKI Z PAPRYKĄ<br>GROSZEK FERNANDA<br>DESER:<br>BANANY ZAPIEKANE<br><br><tit1>SCHAB PARZONY</tit1><br>75 dag schabu bez kości, 4 łyżki suszonego majeranku, po 2 łyżki suszonego rozmarynu i tymianku, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu ziarnistego utłuczonego w moździerzu, 1 łyżka soli.<br>Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z ziołami, solą oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć mieszanką ziołową (fot. A), ciasno owinąć w lnianą ściereczkę (fot. B) - związać sznurkiem