Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Najszybciej, najprościej
Wśród włoskich dań z makaronu jest wiele bardzo prostych, małoskładnikowych. Są one nie mniej cenione przez koneserów i zwykłych zjadaczy makaronu niż wykwintne i pracochłonne przysmaki. Bardzo popularna jest na przykład pasta al burro, czyli po prostu makaron z masłem. Przyrządza się ją, mieszając gorący makaron z pachnącym świeżością masłem w proporcji 5 dag masła na 50 dag makaronu. Czasami dodaje się do tej bazy trochę świeżych ziół (na przykład szałwi) lub startego parmezanu. Często gości na włoskich stołach także spaghetti aglio, olio e pepperoncino, czyli z czosnkiem i papryczką podsmażonymi na oliwie extra vergine (na 50 dag makaronu
Najszybciej, najprościej<br>Wśród włoskich dań z makaronu jest wiele bardzo prostych, małoskładnikowych. Są one nie mniej cenione przez koneserów i zwykłych zjadaczy makaronu niż wykwintne i pracochłonne przysmaki. Bardzo popularna jest na przykład pasta al burro, czyli po prostu makaron z masłem. Przyrządza się ją, mieszając gorący makaron z pachnącym świeżością masłem w proporcji 5 dag masła na 50 dag makaronu. Czasami dodaje się do tej bazy trochę świeżych ziół (na przykład szałwi) lub startego parmezanu. Często gości na włoskich stołach także spaghetti aglio, olio e pepperoncino, czyli z czosnkiem i papryczką podsmażonymi na oliwie extra vergine (na 50 dag makaronu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego