Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
szampana lub dobrego wina musującego, 15 dag masła, 1 cebulka szalotka, świeżo zmielony pieprz
Muszle umyć według podanego sposobu i otworzyć. Wyjąć ostrygi, ułożyć na sicie i osączyć - sok pozostawić. Szalotkę opłukać, bardzo drobno posiekać i poddusić 3 min na małym ogniu w połowie masła. Dodać sok z ostryg i szampan.
Nad rondlem z sokiem ustawić sito z ostrygami i lekko podgrzewać sok na bardzo małym ogniu. Przełożyć ostrygi do połówek muszli, ułożyć na talerzach na grubej soli i lekko je podgrzewać w otwartym piekarniku około 1 min. W tym czasie dodać resztę masła do soku z szampanem i lekko ubić
szampana lub dobrego wina musującego, 15 dag masła, 1 cebulka szalotka, świeżo zmielony pieprz<br>Muszle umyć według podanego sposobu i otworzyć. Wyjąć ostrygi, ułożyć na sicie i osączyć - sok pozostawić. Szalotkę opłukać, bardzo drobno posiekać i poddusić 3 min na małym ogniu w połowie masła. Dodać sok z ostryg i szampan.<br>Nad rondlem z sokiem ustawić sito z ostrygami i lekko podgrzewać sok na bardzo małym ogniu. Przełożyć ostrygi do połówek muszli, ułożyć na talerzach na grubej soli i lekko je podgrzewać w otwartym piekarniku około 1 min. W tym czasie dodać resztę masła do soku z szampanem i lekko ubić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego