Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
doskonałym dodatkiem do sosów i potraw z ryżu, jarzyn i grzybów.
Pochodzenie i walory
Pochodzi z rejonów śródziemnomorskich. Charakteryzuje się silnym, korzennym zapachem, lekko gorzkawym smakiem. Liście rozmarynu dodane do kąpieli działają orzeźwiająco. Wywar wzmacnia żołądek, układ nerwowy, działa rozkurczowo i żółciopędnie.
Przepis
Wołowina z rozmarynem i lawendą
Składniki:

Połączyć szampan, lawendę, rozmaryn, musztardę i czosnek. Pozostawić 3-1/2 włożyć do naczynia, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 4 godziny. Wołowinę i pozostałą część mikstury włożyć do naczynia, przykry i pozostawić w chłodnym miejscu na 4 godziny. Wyjąć wołowinę z marynaty, piec mięso w temperaturze 190oC przez 1-1
doskonałym dodatkiem do sosów i potraw z ryżu, jarzyn i grzybów.<br>Pochodzenie i walory<br>Pochodzi z rejonów śródziemnomorskich. Charakteryzuje się silnym, korzennym zapachem, lekko gorzkawym smakiem. Liście rozmarynu dodane do kąpieli działają orzeźwiająco. Wywar wzmacnia żołądek, układ nerwowy, działa rozkurczowo i żółciopędnie.<br>Przepis<br>Wołowina z rozmarynem i lawendą<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Połączyć szampan, lawendę, rozmaryn, musztardę i czosnek. Pozostawić 3-1/2 włożyć do naczynia, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 4 godziny. Wołowinę i pozostałą część mikstury włożyć do naczynia, przykry i pozostawić w chłodnym miejscu na 4 godziny. Wyjąć wołowinę z marynaty, piec mięso w temperaturze 190oC przez 1-1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego