Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dziennik Polski
Nr: 14/7
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 1998
być Wietnamczykiem. Bo przepis kulinarny to tylko przepis. Kucharzy Dinh Ngoc Thieu wyszukuje i sprowadza z Wietnamu, bo ci, którzy przyjeżdżają sami, nie mają kwalifikacji. Tak czy owak to dużo kłopotów: zezwolenie na pracę, wiza w polskiej ambasadzie w Hanoi...
- Kucharz z mojej łódzkiej restauracji gotował kiedyś dla Indiry Gandhi - szczyci się Dinh.
Na zapleczu knajpki, obitej czerwonym, wzorzystym atłasem, siedzi piękna skośnooka przyjaciółka właściciela. Ma oko na kuchnię i polsko-wietnamski personel. Zwierza się, że bardzo lubi żeberka po wietnamsku, w karmelu.
- Żeberka trzeba wyluzować z kości i smażyć w głębokim oleju. Wyjąć, dodać karmel, przyprawę "pięć smaków" (cynamon, imbir, goździki
być Wietnamczykiem. Bo przepis kulinarny to tylko przepis. Kucharzy Dinh Ngoc Thieu wyszukuje i sprowadza z Wietnamu, bo ci, którzy przyjeżdżają sami, nie mają kwalifikacji. Tak czy owak to dużo kłopotów: zezwolenie na pracę, wiza w polskiej ambasadzie w Hanoi...<br>&lt;q&gt;- Kucharz z mojej łódzkiej restauracji gotował kiedyś dla Indiry Gandhi&lt;/&gt; - szczyci się Dinh.<br>Na zapleczu knajpki, obitej czerwonym, wzorzystym atłasem, siedzi piękna skośnooka przyjaciółka właściciela. Ma oko na kuchnię i polsko-wietnamski personel. Zwierza się, że bardzo lubi żeberka po wietnamsku, w karmelu.<br>&lt;q&gt;- Żeberka trzeba wyluzować z kości i smażyć w głębokim oleju. Wyjąć, dodać karmel, przyprawę "pięć smaków" (cynamon, imbir, goździki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego