drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem.<br>Sałatkę podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.<br>RADA: majonez możesz zastąpić naturalnym chudym jogurtem doprawionym do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.<br><gap> <br>DESER<br>PTASIE MLECZKO<br><gap><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 485 kcal<br>40 g żelatyny,<br>150 g wody,<br>10 jajek,<br>1 szklanka cukru,<br>300 g masła,<br>1 szklanka mleka,<br>1 łyżka stołowa mąki, <br>50 g tartej czekolady,<br>kilka orzechów włoskich,<br>kilka migdałów,<br>kilka rodzynek,<br>owoce do dekoracji<br>Żelatynę dokładnie wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 30 minut, by napęczniała.<br>Starannie oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę