Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
3-4 łyżki oleju i mieszając, lekko podsmażaj na niewielkim ogniu przez około 10-15 minut.
Wlej do rondla szklankę przecieru pomidorowego, dodaj przyprawy: listek laurowy, pieprz, goździki, cynamon, przykryj i duś na małym ogniu około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej do rondla odrobię octu, szklankę bulionu (może być z kostki) lub wody, zagotuj, dopraw do smaku solą i cukrem, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
Gotową marynatą zalej usmażone filety rybne. Odstaw na 20 minut. Przed podaniem posyp danie drobno posiekanym szczypiorkiem.
RADA: rybę po greku możesz udekorować drobno pokrojonymi zielonymi lub czarnymi oliwkami bez pestek
3-4 łyżki oleju i mieszając, lekko podsmażaj na niewielkim ogniu przez około 10-15 minut.<br>Wlej do rondla szklankę przecieru pomidorowego, dodaj przyprawy: listek laurowy, pieprz, goździki, cynamon, przykryj i duś na małym ogniu około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej do rondla odrobię octu, szklankę bulionu (może być z kostki) lub wody, zagotuj, dopraw do smaku solą i cukrem, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.<br>Gotową marynatą zalej usmażone filety rybne. Odstaw na 20 minut. Przed podaniem posyp danie drobno posiekanym szczypiorkiem.<br>RADA: rybę po greku możesz udekorować drobno pokrojonymi zielonymi lub czarnymi oliwkami bez pestek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego