Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
natką pietruszki, dodaj mieloną paprykę i szczyptę szafranu, wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut, a następnie zdejmij garnek z ogni. Dodaj do zupy zmiażdżony w prasce czosnek, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Przed podaniem wymieszaj.
RADA: rozgrzewająca zupa zyska wyjątkowy, nieco ostrzejszy smak, jeśli dodasz do niej kilka kropel sosu tabasco.
DOBRE RADY
DROB
KURCZAK PO PROWANSALSKU

Oliwę wlej na patelnię z nieprzywierającą powłoką i mocno rozgrzej. Ze wszystkich stron podsmaż na oliwie opłukane i dobrze osączone flety drobiowe. Powinny lekko się zrumienić. Przełóż mięso do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.
Oczyść i pokrój w plasterki pieczarki. Pomidory sparz wrzątkiem i usuń
natką pietruszki, dodaj mieloną paprykę i szczyptę szafranu, wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut, a następnie zdejmij garnek z ogni. Dodaj do zupy zmiażdżony w prasce czosnek, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Przed podaniem wymieszaj.<br>RADA: rozgrzewająca zupa zyska wyjątkowy, nieco ostrzejszy smak, jeśli dodasz do niej kilka kropel sosu tabasco.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DROB<br>KURCZAK PO PROWANSALSKU<br>&lt;gap&gt;<br>Oliwę wlej na patelnię z nieprzywierającą powłoką i mocno rozgrzej. Ze wszystkich stron podsmaż na oliwie opłukane i dobrze osączone flety drobiowe. Powinny lekko się zrumienić. Przełóż mięso do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.<br>Oczyść i pokrój w plasterki pieczarki. Pomidory sparz wrzątkiem i usuń
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego