Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
lekkich obyczajów. Choć w oryginale brzmi to troszeczkę dosadniej, nie wywołuje niczyjego zgorszenia.

Farfalle primavera
Farfalle wiosenne
4o dag farfalli, 2 małe cukinie, 2 średnie marchewki, 20 dag zielonego groszku (może być z puszki), 2/3 szklanki kremówki, 2 łyżki masła, łyżki startego parmezanu, pieprz, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
fettucine
tagliatelle
Cukinie i oskrobane marchewki pokroić w kostkę i osobno ugotować - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min. przelać zimną wodą, osączyć.
Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić cukinię, marchewkę, groszek i smażyć, mieszając, 1-2 min. Wlać śmietankę, wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.
Ugotowany
lekkich obyczajów. Choć w oryginale brzmi to troszeczkę dosadniej, nie wywołuje niczyjego zgorszenia.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Farfalle&lt;/&gt; primavera<br>&lt;name type="prod"&gt;Farfalle&lt;/&gt; wiosenne<br>4o dag &lt;name type="prod"&gt;farfalli&lt;/&gt;, 2 małe cukinie, 2 średnie marchewki, 20 dag zielonego groszku (może być z puszki), 2/3 szklanki kremówki, 2 łyżki masła, łyżki startego parmezanu, pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;fettucine&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt;<br>Cukinie i oskrobane marchewki pokroić w kostkę i osobno ugotować - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min. przelać zimną wodą, osączyć.<br>Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić cukinię, marchewkę, groszek i smażyć, mieszając, 1-2 min. Wlać śmietankę, wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.<br>Ugotowany
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego