lekkich obyczajów. Choć w oryginale brzmi to troszeczkę dosadniej, nie wywołuje niczyjego zgorszenia.<br><gap><br><name type="prod">Farfalle</> primavera<br><name type="prod">Farfalle</> wiosenne<br>4o dag <name type="prod">farfalli</>, 2 małe cukinie, 2 średnie marchewki, 20 dag zielonego groszku (może być z puszki), 2/3 szklanki kremówki, 2 łyżki masła, łyżki startego parmezanu, pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br><name type="prod">fettucine</><br><name type="prod">tagliatelle</><br>Cukinie i oskrobane marchewki pokroić w kostkę i osobno ugotować - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min. przelać zimną wodą, osączyć.<br>Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić cukinię, marchewkę, groszek i smażyć, mieszając, 1-2 min. Wlać śmietankę, wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.<br>Ugotowany