Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Smaczna i zdrowa

DO KOLEKCJI
Gorące dania na zimne dni
Grochówka z wkładką
SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:

Groch zalać zimną wodą, odstawić na noc do napęcznienia. Ugotować rosół z wieprzowiny, jarzyn i suszonych grzybów. Groch ugotować w tej samej wodzie, a gdy będzie miękki przetrzeć przez sitko, przelewając rosołem tak, aby na sicie pozostały tylko łupiny. Do grochowego musu przecedzić resztę rosołu, posolić.
Cebulę posiekać, usmażyć na smalcu. Oprószyć mąką, zasmażyć na złoty kolor i dodać do zupy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zagotować. Wieprzowinę pokroić na kawałki, włożyć do zupy razem z kiełbaskami i podgrzać.
DUŻO: WITAMIN A
Smaczna i zdrowa&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;tit&gt;DO KOLEKCJI&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;Gorące dania na zimne dni&lt;/&gt;<br>Grochówka z wkładką<br>SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Groch zalać zimną wodą, odstawić na noc do napęcznienia. Ugotować rosół z wieprzowiny, jarzyn i suszonych grzybów. Groch ugotować w tej samej wodzie, a gdy będzie miękki przetrzeć przez sitko, przelewając rosołem tak, aby na sicie pozostały tylko łupiny. Do grochowego musu przecedzić resztę rosołu, posolić.<br>Cebulę posiekać, usmażyć na smalcu. Oprószyć mąką, zasmażyć na złoty kolor i dodać do zupy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zagotować. Wieprzowinę pokroić na kawałki, włożyć do zupy razem z kiełbaskami i podgrzać.<br>DUŻO: WITAMIN A
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego