Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Do garnka wlej śmietanę, dodaj posiekane białka i roztarte żółtka, dymkę wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.
Wlej kefir (chłodnik możesz też przygotować na bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru.
Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posikanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.
RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe
Do garnka wlej śmietanę, dodaj posiekane białka i roztarte żółtka, dymkę wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.<br>Wlej kefir (chłodnik możesz też przygotować na bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru.<br>Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posikanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.<br>RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego