Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
bulionu drobiowego,
200 g tartego parmezanu,
1 średnia cebula,
50 g selera,
sól,
pieprz do smaku,
zielenina
Bekon pokrój w cieniutkie paseczki i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), następnie dodaj pokrojoną w drobna kostkę cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor.
Obierz i umyj selera, zetrzyj go na tarce.
W dużym garnku zgotuj wodę, wrzuć do niej kostki bulionowe, dodaj seler i podsmażona cebulkę z bekonem. Gotuj na małym ogniu.
Obierz ziemniaki, pokrój w niewielką kostkę i włóż do oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na gładkie puree i dodaj do niego przeciśnięte przez praskę
bulionu drobiowego,<br>200 g tartego parmezanu,<br>1 średnia cebula,<br>50 g selera,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Bekon pokrój w cieniutkie paseczki i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), następnie dodaj pokrojoną w drobna kostkę cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor.<br>Obierz i umyj selera, zetrzyj go na tarce.<br>W dużym garnku zgotuj wodę, wrzuć do niej kostki bulionowe, dodaj seler i podsmażona cebulkę z bekonem. Gotuj na małym ogniu.<br>Obierz ziemniaki, pokrój w niewielką kostkę i włóż do oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na gładkie puree i dodaj do niego przeciśnięte przez praskę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego