Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
mieszając, 30 min. Następnie dodać miód, skórkę pomarańczową, rodzynki oraz migdały i dusić jeszcze 10 min. Żelatynę namoczyć w 3-4 łyżkach zimnej wody. Jabłka zdjąć z ognia, usunąć goździki, do gorącej masy włożyć napęczniałą żelatynę i wymieszać. 1 szklankę śmietany ubić z 1 łyżką cukru. Gdy masa jabłkowa zacznie tężeć, dodać rum oraz bitą śmietanę i wymieszać.
Małą formę keksową lub inną ozdobną opłukać zimną wodą, włożyć krem, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na 3 godz. Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru oraz cukrem waniliowym. Galaretkę wyjąć na półmisek (przedtem wstawić foremkę na chwilę do gorącej wody), przybrać bitą
mieszając, 30 min. Następnie dodać miód, skórkę pomarańczową, rodzynki oraz migdały i dusić jeszcze 10 min. Żelatynę namoczyć w 3-4 łyżkach zimnej wody. Jabłka zdjąć z ognia, usunąć goździki, do gorącej masy włożyć napęczniałą żelatynę i wymieszać. 1 szklankę śmietany ubić z 1 łyżką cukru. Gdy masa jabłkowa zacznie tężeć, dodać rum oraz bitą śmietanę i wymieszać.<br>Małą formę keksową lub inną ozdobną opłukać zimną wodą, włożyć krem, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na 3 godz. Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru oraz cukrem waniliowym. Galaretkę wyjąć na półmisek (przedtem wstawić foremkę na chwilę do gorącej wody), przybrać bitą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego