Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ogniu jeszcze około 40 minut, ż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.
Pilaw podawaj gorący, bezpośrednio po przygotowaniu, tak układają go na talerzach, by poszczególne warstwy się ze sobą nie wymieszały. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
RADA: przed użyciem mięso opłucz wodą, najlepiej lekko ciepłą - wówczas łatwiej można usunąć tłuszcz, a mięso nie będzie lepkie.
DOBRE RADY
PODROBY
ZAPIEKANE SERCA

2 wieprzowe lub wolowe serca,
150 g wędzonego boczku lub słoniny,
50 g masła,
1 cebul,
5 ziarenek czarnego pieprzu,
odrobin mąki,
3-4 łyżki stołowe wytrawnego białego wina,
1 cytryn
Serca oczyść z błon i dokładnie umyj, a następnie
ogniu jeszcze około 40 minut, ż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.<br>Pilaw podawaj gorący, bezpośrednio po przygotowaniu, tak układają go na talerzach, by poszczególne warstwy się ze sobą nie wymieszały. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: przed użyciem mięso opłucz wodą, najlepiej lekko ciepłą - wówczas łatwiej można usunąć tłuszcz, a mięso nie będzie lepkie.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PODROBY<br>ZAPIEKANE SERCA<br>&lt;gap&gt;<br>2 wieprzowe lub wolowe serca,<br>150 g wędzonego boczku lub słoniny,<br>50 g masła,<br>1 cebul,<br>5 ziarenek czarnego pieprzu,<br>odrobin mąki,<br>3-4 łyżki stołowe wytrawnego białego wina,<br>1 cytryn<br>Serca oczyść z błon i dokładnie umyj, a następnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego