Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ustach. Posypany prażonymi migdałami, skusi każdego.

370 g mieszanki na kruche ciasto (lub: przepis na owocowe babeczki)
kostka masła lub margaryny
4 żółtka
2 łyżki dżemu morelowego
400 g moreli z puszki
40 g wydrylowanych wiśni "szklanek"
100 g (1/3 szkl.) cukru
2 jajka
25 g (2 łyżki) mąki tortowej
50 g migdałów
starta skórka z jednej cytryny
szczypta cynamonu
2 łyżki mleka
25 g płatków migdałowych
1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 200oC. Mieszankę kruchego ciasta zagnieść z margaryną i 4 żółtkami. Zawinąć w folię i na godzinę wstawić do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek, wyłożyć nim posmarowaną tłuszczem
ustach. Posypany prażonymi migdałami, skusi każdego.<br>&lt;gap&gt;<br>370 g mieszanki na kruche ciasto (lub: przepis na owocowe babeczki)<br>kostka masła lub margaryny <br>4 żółtka<br>2 łyżki dżemu morelowego<br>400 g moreli z puszki<br>40 g wydrylowanych wiśni "szklanek"<br>100 g (1/3 szkl.) cukru<br>2 jajka<br>25 g (2 łyżki) mąki tortowej<br>50 g migdałów<br>starta skórka z jednej cytryny<br>szczypta cynamonu<br>2 łyżki mleka<br>25 g płatków migdałowych<br>1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 200oC. Mieszankę kruchego ciasta zagnieść z margaryną i 4 żółtkami. Zawinąć w folię i na godzinę wstawić do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek, wyłożyć nim posmarowaną tłuszczem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego