Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
brandy.
W dużej misce przez minutę ubijać jajka. Wsypać mąkę, potem powoli dolać masę czekoladową i wymieszać.
Powstała masę przelać do tortownicy i wyrównać powierzchnię.
Ustawić tortownicę na blasze do pieczenia. Wlać wodę do blachy do wysokości 2 cm. Piec 30 min w temp. 180oC, aż boki ciasta stwardnieją. Zdjąć tortownicę z blachy, usunąć folię. Ostudzić. Torcik zapadnie się w środku i w miarę schładzania będzie cieńszy. Wierzch może popękać.
Odpić bok tortownicy i przewrócić ciasto na drucianą podstawkę. Zdjąć dno tortownicy, odkleić pergamin. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia. Z pergaminu wyciąć szablon w serduszka, ułożyć na cieście. Grubo posypać cukrem
brandy.<br>W dużej misce przez minutę ubijać jajka. Wsypać mąkę, potem powoli dolać masę czekoladową i wymieszać.<br>Powstała masę przelać do tortownicy i wyrównać powierzchnię.<br>Ustawić tortownicę na blasze do pieczenia. Wlać wodę do blachy do wysokości 2 cm. Piec 30 min w temp. 180oC, aż boki ciasta stwardnieją. Zdjąć tortownicę z blachy, usunąć folię. Ostudzić. Torcik zapadnie się w środku i w miarę schładzania będzie cieńszy. Wierzch może popękać.<br>Odpić bok tortownicy i przewrócić ciasto na drucianą podstawkę. Zdjąć dno tortownicy, odkleić pergamin. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia. Z pergaminu wyciąć szablon w serduszka, ułożyć na cieście. Grubo posypać cukrem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego