Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g cukru i szczyptą soli, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodawaj po łyżce wody, nie przerywając ucierania. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 60 g cukru. Pianę dodaj do żółtek, połącz z mąka wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz je ok. 30 minut w temperaturze 180-200oC. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój biszkopt n 2-3 krążki, następnie skrop ciasto rumem.
Utrzyj masło na puszystą masę. Jaja ubij z cukrem na puch w ciepłej kąpieli, a po wystudzeniu wymieszaj je z masłem. Odłóż porcję kremu, resztę zaś wymieszaj
g cukru i szczyptą soli, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodawaj po łyżce wody, nie przerywając ucierania. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 60 g cukru. Pianę dodaj do żółtek, połącz z mąka wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz je ok. 30 minut w temperaturze 180-200oC. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój biszkopt n 2-3 krążki, następnie skrop ciasto rumem.<br>Utrzyj masło na puszystą masę. Jaja ubij z cukrem na puch w ciepłej kąpieli, a po wystudzeniu wymieszaj je z masłem. Odłóż porcję kremu, resztę zaś wymieszaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego