Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy medyczne i kosmetyczne
Rok: 2000
Mleko kozie zawiera wartościowe składniki pokarmowe łatwiej przyswajalne przez organizm ludzki niż składniki mleka krowiego:
Białko mleka koziego ma wysoką wartość biologiczną, zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy. Mleko kozie zawiera kazeiny w postaci zbliżonej do mleka kobiecego. Białko mleka koziego tworzy luźny i gładki skrzep kazeinowy, który jest łatwo trawiony i przyswajany w przewodzie pokarmowym.
zarówno człowieka dorosłego, jak i dziecka. Białko mleka koziego nie zawiera głównych frakcji globulin występujących w mleku krowim i działających alergogennie na organizm ludzki.
Tłuszcz mleka koziego jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest naturalnie zhomogenizowany. czyli ma postać bardzo drobnych kuleczek, przez co jest
Mleko kozie zawiera wartościowe składniki pokarmowe łatwiej przyswajalne przez organizm ludzki niż składniki mleka krowiego:<br>Białko mleka koziego ma wysoką wartość biologiczną, zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy. Mleko kozie zawiera kazeiny w postaci zbliżonej do mleka kobiecego. Białko mleka koziego tworzy luźny i gładki skrzep kazeinowy, który jest łatwo trawiony i przyswajany w przewodzie pokarmowym.<br>zarówno człowieka dorosłego, jak i dziecka. Białko mleka koziego nie zawiera głównych frakcji globulin występujących w mleku krowim i działających alergogennie na organizm ludzki.<br>Tłuszcz mleka koziego jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest naturalnie zhomogenizowany. czyli ma postać bardzo drobnych kuleczek, przez co jest
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego