Typ tekstu: Książka Autor: Fereniec Jan Tytuł: Zarys ekonomiki i organizacji rolnictwa Rok wydania: 1997 Rok powstania: 1985
Zgłoś uwagę
UWAGA: Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymasz wiadomość mailową z prośbą o jego potwierdzenie.
dokonały się poważne zmiany. Zwiększył się udział pszenicy z 6,7 w 1960 r. do 16,0 w 1990 r. Zmniejszył się w sposób zasadniczy w strukturze zasiewów udział żyta i owsa, wzrósł udział jęczmienia. Są to tendencje bardzo korzystne dla gospodarki żywnościowej kraju. W związku z upowszechnianiem się tuczu trzody chlewnej mieszankami pasz treściwych, zmniejsza się udział ziemniaków, a wzrasta udział roślin przemysłowych. Natomiast udział w strukturze zasiewów roślin przeznaczonych na pasze utrzymuje się na zbliżonym poziomie. W skali kraju nie zachodzą gwałtowne zmiany w strukturze zasiewów, jak to często się zdarza w pojedynczym gospodarstwie. Gospodarstwo zmieniając kierunek produkcyjny ze względu
dokonały się poważne zmiany. Zwiększył się udział pszenicy z 6,7 w 1960 r. do 16,0 w 1990 r. Zmniejszył się w sposób zasadniczy w strukturze zasiewów udział żyta i owsa, wzrósł udział jęczmienia. Są to tendencje bardzo korzystne dla gospodarki żywnościowej kraju. W związku z upowszechnianiem się tuczu trzody chlewnej mieszankami pasz treściwych, zmniejsza się udział ziemniaków, a wzrasta udział roślin przemysłowych. Natomiast udział w strukturze zasiewów roślin przeznaczonych na pasze utrzymuje się na zbliżonym poziomie.<br>W skali kraju nie zachodzą gwałtowne zmiany w strukturze zasiewów, jak to często się zdarza w pojedynczym gospodarstwie. Gospodarstwo zmieniając kierunek produkcyjny ze względu
wiemy, jak cenny jest Twój czas – zajmiemy Ci tylko chwilę.
Czy dasz nam szansę, abyśmy mogli dalej tworzyć źródło Twojej sprawdzonej, darmowej wiedzy, z której właśnie chcesz skorzystać? Bez wpływu z reklam będzie to po prostu niemożliwe.
Dlatego prosimy – dodaj naszą domenę, jako wyjątek lub skorzystaj z instrukcji i odblokuj wyświetlanie reklam na naszych serwisach.