Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na wiórki, dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przez sito dodać do masy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek na trzy plastry. Czekoladę Wedla rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu otrzymania puszystego kremu. Plastry ciasta nasączyć obficie ponczem, przełożyć czekoladowym kremem, udekorować glazurą z rozpuszczonej czekolady Wedla, ubrać owocami i rulonikami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Przyjemność
na wiórki, dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przez sito dodać do masy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek na trzy plastry. Czekoladę &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt; rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu otrzymania puszystego kremu. Plastry ciasta nasączyć obficie ponczem, przełożyć czekoladowym kremem, udekorować glazurą z rozpuszczonej czekolady &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;, ubrać owocami i rulonikami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny.<br>Przyjemność
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego