Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
w pobliżu skrzydełka. Poruszyć nim tak, aby znaleźć staw, a potem przeciąć.
3 Pierś pokroić. Do odkładania plastrów używać widelca i płaskiej powierzchni noża. Jeśli zostaną całkiem odkrojone, same upadną na bok.
OSTRZENIE NOŻY
1 Dwa noże lub nóż i stalowy pilnik skrzyżować pod kątem 45o (należy uważa, by nie trzymać ich prostopadle względem siebie).
2. Poruszyć nimi tak, aby jedno otrze otarło się o drugie.
3. Aby naostrzyć drugą stronę noża, należy przełożyć jego ostrze na drugą stronę stalowego pilnika. Opisane czynności powtórzyć.

Pieczenie
Pieczony kurczak z chrupiącą, złocistą skórką to ulubione danie wielu smakoszy. Nie trzeba wielkich umiejętności, aby
w pobliżu skrzydełka. Poruszyć nim tak, aby znaleźć staw, a potem przeciąć.<br>3 Pierś pokroić. Do odkładania plastrów używać widelca i płaskiej powierzchni noża. Jeśli zostaną całkiem odkrojone, same upadną na bok.<br>OSTRZENIE NOŻY<br>1 Dwa noże lub nóż i stalowy pilnik skrzyżować pod kątem 45o (należy uważa, by nie trzymać ich prostopadle względem siebie).<br>2. Poruszyć nimi tak, aby jedno otrze otarło się o drugie.<br>3. Aby naostrzyć drugą stronę noża, należy przełożyć jego ostrze na drugą stronę stalowego pilnika. Opisane czynności powtórzyć.<br>&lt;gap&gt;<br>Pieczenie<br>Pieczony kurczak z chrupiącą, złocistą skórką to ulubione danie wielu smakoszy. Nie trzeba wielkich umiejętności, aby
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego