Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
Wecke i in., 1981; Fusch i in., 1983; Chachułowa i in., 1983; Seidler i in., 1983; Lettner i in., 1986; Wideński i Wójcik, 1987; Milewska, 1989; Burgstaller i in., 1990; Flis i Lewicki, 1992; Flis, 1993. Z większości wymienionych prac wynika, że bobik jest dobrym zamiennikiem soi w mieszankach dla tuczników. Stosowany w różnych udziałach (10-33), przy zachowanym poziomie białka ogólnego w mieszance wynoszącym zazwyczaj ok. 16%, pozwalał uzyskiwać dobre wyniki produkcyjne. Zastosowanie przez Milewską [1989] 16% bobiku w miejsce poekstrakcyjnej śruty sojowej w mieszance PT-1, którą stosowano przez cały tucz, wpłynęło na uzyskanie przez tuczniki wyższych dobowych przyrostów
Wecke i in., 1981; Fusch i in., 1983; Chachułowa i in., 1983; Seidler i in., 1983; Lettner i in., 1986; Wideński i Wójcik, 1987; Milewska, 1989; Burgstaller i in., 1990; Flis i Lewicki, 1992; Flis, 1993. Z większości wymienionych prac wynika, że bobik jest dobrym zamiennikiem soi w mieszankach dla tuczników. Stosowany w różnych udziałach (10-33), przy zachowanym poziomie białka ogólnego w mieszance wynoszącym zazwyczaj ok. 16%, pozwalał uzyskiwać dobre wyniki produkcyjne. Zastosowanie przez Milewską [1989] 16% bobiku w miejsce poekstrakcyjnej śruty sojowej w mieszance PT-1, którą stosowano przez cały tucz, wpłynęło na uzyskanie przez tuczniki wyższych dobowych przyrostów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego