Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ją sokiem pomarańczowym, wymieszanym z miodem.
Plastry boczku ułożyć na piersiach i udkach. W połowie pieczenia usunąć zrumieniony boczek. Podawać go razem z pieczenią.

Mikrofalówka
Kurczaki można piec w kuchence mikrofalowej. Będą równie dobre, jak te pieczone w piekarniku, jednak ich skórka nie uzyska charakterystycznego, złotego koloru. Podczas pieczeni całej tuszki, końcówki skrzydełek i udek trzeba zabezpieczyć przed zbytnim przypieczeniem, owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną do pieczeni. Kurczę należy położyć na talerzu z mikrofalówki, posmarować sosem, a potem włożyć do kuchenki i ustawić ją na maksymalną temperaturę. W połowie pieczenia przewrócić kurczak na drugą stronę. Kiedy pieczeń jest gotowa, owinąć
ją sokiem pomarańczowym, wymieszanym z miodem.<br>Plastry boczku ułożyć na piersiach i udkach. W połowie pieczenia usunąć zrumieniony boczek. Podawać go razem z pieczenią.<br>&lt;gap&gt;<br>Mikrofalówka<br>Kurczaki można piec w kuchence mikrofalowej. Będą równie dobre, jak te pieczone w piekarniku, jednak ich skórka nie uzyska charakterystycznego, złotego koloru. Podczas pieczeni całej tuszki, końcówki skrzydełek i udek trzeba zabezpieczyć przed zbytnim przypieczeniem, owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną do pieczeni. Kurczę należy położyć na talerzu z mikrofalówki, posmarować sosem, a potem włożyć do kuchenki i ustawić ją na maksymalną temperaturę. W połowie pieczenia przewrócić kurczak na drugą stronę. Kiedy pieczeń jest gotowa, owinąć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego