Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ugotuj ryż na sypko. W osobnym garnku ugotuj bulion warzywny lub mięsny - może być z kostki rosołowej. Na roztopionym maśle zrumień mąkę na jasnozłoty kolor, dodaj ją do bulionu, do garnka z bulionem dodaj również uduszone pomidory z porem.
Na małym ogniu gotuj zupę około 20 minut, cały czas zbierając tworzącą się na powierzchni pianę.
Ugotowaną zupę przelej przez sito, dodaj do smaku przyprawy i śmietanę, wymieszaj.
Przed podaniem do każdego talerza nałóż porcję ugotowanego ryżu i zalej go zupą. Posyp drobniutko posiekaną zieleniną.
Zamiast z ryżem zupę możesz również podawać z grzankami z białego pieczywa tostowego lub groszkiem ptysiowym.
Świeże
ugotuj ryż na sypko. W osobnym garnku ugotuj bulion warzywny lub mięsny - może być z kostki rosołowej. Na roztopionym maśle zrumień mąkę na jasnozłoty kolor, dodaj ją do bulionu, do garnka z bulionem dodaj również uduszone pomidory z porem.<br>Na małym ogniu gotuj zupę około 20 minut, cały czas zbierając tworzącą się na powierzchni pianę.<br>Ugotowaną zupę przelej przez sito, dodaj do smaku przyprawy i śmietanę, wymieszaj.<br>Przed podaniem do każdego talerza nałóż porcję ugotowanego ryżu i zalej go zupą. Posyp drobniutko posiekaną zieleniną.<br>Zamiast z ryżem zupę możesz również podawać z grzankami z białego pieczywa tostowego lub groszkiem ptysiowym. <br>Świeże
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego