Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na 30 min. mąkę wymieszać z łyżeczką soli i pieprzem, obtoczyć w niej mięso i smażyć na silnie rozgrzanym oleju n złoty kolor, wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na talerzu. W rondlu o grubym dnie rozgrzać pozostały olej i smażyć na nim 2 min pokrojona cebulę. Dodać pokrojone pomidory, cukier, tymianek, sól, pieprz i skórkę z cytryny. Smażyć mieszając, 3 min. wrzucić umyty, osączony ryż i dusić 4 min, aż ryż wchłonie tłuszcz. Dodać mięso z kurczaka, wlać wywar, wymieszać, zagotować, przykryć i gotować 20 min (pilaw powinien być wilgotny). Przed podaniem posypać dnie natką z pietruszki i polać stopionym masłem
na 30 min. mąkę wymieszać z łyżeczką soli i pieprzem, obtoczyć w niej mięso i smażyć na silnie rozgrzanym oleju n złoty kolor, wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na talerzu. W rondlu o grubym dnie rozgrzać pozostały olej i smażyć na nim 2 min pokrojona cebulę. Dodać pokrojone pomidory, cukier, tymianek, sól, pieprz i skórkę z cytryny. Smażyć mieszając, 3 min. wrzucić umyty, osączony ryż i dusić 4 min, aż ryż wchłonie tłuszcz. Dodać mięso z kurczaka, wlać wywar, wymieszać, zagotować, przykryć i gotować 20 min (pilaw powinien być wilgotny). Przed podaniem posypać dnie natką z pietruszki i polać stopionym masłem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego