Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
złoty kolor. Potem przełożyć mięso do średniej wielkości brytfanny. Pozostały na patelni tłuszcz zachować. Przyda się do przygotowania sosu.
Szef kuchni radzi
Do zimnego bulionu, którym podlewasz mięso, dodaj 2 łyżki białego wina.
2 Kurczaka przyprawić solą selerową i pieprzem. Pod udka włożyć roztarty czosnek orz 4 gałązki rozmarynu i tymianku. Mięso polać 50 ml bulionu drobiowego. Przykryć naczynie i dusić potrawę 45 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i smażyć kurczaka jeszcze przez około 15 minut.
3 Kurczaka zdjąć z ognia, przełożyć na talerz. Trzymać w niskiej temperaturze w piekarniku, by nie wystygł, zanim sos będzie gotowy.
4 Tłuszcz, pozostały po smażeniu
złoty kolor. Potem przełożyć mięso do średniej wielkości brytfanny. Pozostały na patelni tłuszcz zachować. Przyda się do przygotowania sosu.<br>Szef kuchni radzi<br>Do zimnego bulionu, którym podlewasz mięso, dodaj 2 łyżki białego wina.<br>2 Kurczaka przyprawić solą selerową i pieprzem. Pod udka włożyć roztarty czosnek orz 4 gałązki rozmarynu i tymianku. Mięso polać 50 ml bulionu drobiowego. Przykryć naczynie i dusić potrawę 45 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i smażyć kurczaka jeszcze przez około 15 minut.<br>3 Kurczaka zdjąć z ognia, przełożyć na talerz. Trzymać w niskiej temperaturze w piekarniku, by nie wystygł, zanim sos będzie gotowy.<br>4 Tłuszcz, pozostały po smażeniu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego