szklanka białego wina, 1 ząbek czosnku<br>rozmaryn, szałwia, tymianek<br>natka pietruszki, sól, pieprz<br>Mięso naciąć wzdłuż mostka tak, aby powstała kieszeń, którą można napełnić farszem.<br>Czosnek posiekać z 50 g cebuli oraz częścią natki i zeszklić na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać cukinie pokrojone w plastry, sól, pieprz i szczyptę tymianku. Dusić na średnim ogniu mieszając przez ok. 15 minut.<br>W międzyczasie pokruszyć bułkę, rozbić jajka i je wymieszać. Połączyć cieple cukinie z tartym serem, bułką i jajami w misce. Masą tą nadziać mięso i zaszyć. Pozostałą cebulę, marchew, seler, szałwie i rozmaryn włożyć do brytfanny dookoła mięsa. Wszystko polać 4