Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
białej czekolady
Jajka ubić n parze z cukrem i skórką cytrynową. Połączyć z obydwiema mąkami i rozpuszczonym letnim masłem. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec 25 minut w rozgrzanym do 180oC piekarniku. Wyjąć z formy, ostudzić. Przekroić na 3 blaty.
Twarożek osączyć na sicie. Jajko i żółtka ubić z cukrem na prze. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody. Połączyć z roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą, twarożkiem, sokiem z cytryny. Wymieszać z bitą śmietaną.
Blaty nasączyć likierem. Tort przełożyć kremem i udekorować. Wstawić na 5 godzin do lodówki. Przybrać rulonikami i wiórkami utartymi z białej czekolady.
Kruche ciasteczka
białej czekolady<br>Jajka ubić n parze z cukrem i skórką cytrynową. Połączyć z obydwiema mąkami i rozpuszczonym letnim masłem. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec 25 minut w rozgrzanym do 180oC piekarniku. Wyjąć z formy, ostudzić. Przekroić na 3 blaty.<br>Twarożek osączyć na sicie. Jajko i żółtka ubić z cukrem na prze. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody. Połączyć z roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą, twarożkiem, sokiem z cytryny. Wymieszać z bitą śmietaną.<br>Blaty nasączyć likierem. Tort przełożyć kremem i udekorować. Wstawić na 5 godzin do lodówki. Przybrać rulonikami i wiórkami utartymi z białej czekolady.<br>Kruche ciasteczka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego