Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
na 5 godzin do lodówki. Przybrać rulonikami i wiórkami utartymi z białej czekolady.
Kruche ciasteczka
Cynamonowe gwiazdki

Ciasto
300 g mielonych migdałów, 2-3 łyżki mielonych biszkoptów, 2 białka, ok. 250 g cukru, skórka z 1/2 cytryny, łyżeczka cynamonu, szczypta mielonych goździków
Lukier
białko, 125 g cukru pudru
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, 3 łyżki piany odłożyć. Do pozostałej dodać migdały, skórkę cytrynową, cynamon i goździki. Zagnieść ciasto (jeśli byłoby zbyt rzadkie, dodać mielone biszkopty). Rozwałkować na półcentymetrową grubość.
Z ciasta wycinać foremką gwiazdki i układać je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Białko ubić z cukrem pudrem
na 5 godzin do lodówki. Przybrać rulonikami i wiórkami utartymi z białej czekolady.<br>Kruche ciasteczka<br>Cynamonowe gwiazdki<br>&lt;gap&gt;<br>Ciasto<br>300 g mielonych migdałów, 2-3 łyżki mielonych biszkoptów, 2 białka, ok. 250 g cukru, skórka z 1/2 cytryny, łyżeczka cynamonu, szczypta mielonych goździków<br>Lukier<br>białko, 125 g cukru pudru<br>Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, 3 łyżki piany odłożyć. Do pozostałej dodać migdały, skórkę cytrynową, cynamon i goździki. Zagnieść ciasto (jeśli byłoby zbyt rzadkie, dodać mielone biszkopty). Rozwałkować na półcentymetrową grubość.<br>Z ciasta wycinać foremką gwiazdki i układać je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.<br>Białko ubić z cukrem pudrem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego