Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do temperatury 200oC na 15 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.
Pod strumieniem bieżącej wody dokładnie umyj winogrona, przekrój każde na pół i jeśli pestki są duże, usuń je.
Żelatynę wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron, wymieszaj i wyłóż krem na ciasto, wyrównaj
do temperatury 200oC na 15 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia. <br>Pod strumieniem bieżącej wody dokładnie umyj winogrona, przekrój każde na pół i jeśli pestki są duże, usuń je.<br>Żelatynę wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron, wymieszaj i wyłóż krem na ciasto, wyrównaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego