Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
sposobu zagospodarowania terenu i jakości zapachu(neutralny, przyjemny, nieprzyjemny),
4) okresy, dla których uśrednia się wyniki pomiarów.
5. W rozporządzeniu, o którym mowa w ust. 3, może zostać ustalony czas obowiązywania standardów zapachowej jakości powietrza.
10 Najbardziej uciążliwe źródła odorantów
10.1. Podstawy klasyfikacji działalności produkcyjnej i usługowej pod kątem uciążliwości zapachowej
Wszystkie typy działalności produkcyjnej i usługowej mogą być sklasyfikowane na podstawie:
- przynależności do określonych branż,
- stopnia uciążliwości zapachowej (wielkości emisji i hedonicznej jakości zapachu),
- dominującego charakteru emisji zanieczyszczeń powietrza (zorganizowana czy niezorganizowana, źródła stałe czy okresowe lub incydentalne, emitory niskie czy wysokie itp.),
- chemicznego charakteru dominujących zanieczyszczeń.
Z punktu
sposobu zagospodarowania terenu i jakości zapachu(neutralny, przyjemny, nieprzyjemny),<br>4) okresy, dla których uśrednia się wyniki pomiarów.<br>5. W rozporządzeniu, o którym mowa w ust. 3, może zostać ustalony czas obowiązywania standardów zapachowej jakości powietrza.&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;10 Najbardziej uciążliwe źródła odorantów&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;10.1. Podstawy klasyfikacji działalności produkcyjnej i usługowej pod kątem uciążliwości zapachowej&lt;/&gt;<br>Wszystkie typy działalności produkcyjnej i usługowej mogą być sklasyfikowane na podstawie:<br>- przynależności do określonych branż,<br>- stopnia uciążliwości zapachowej (wielkości emisji i hedonicznej jakości zapachu),<br>- dominującego charakteru emisji zanieczyszczeń powietrza (zorganizowana czy niezorganizowana, źródła stałe czy okresowe lub incydentalne, emitory niskie czy wysokie itp.),<br>- chemicznego charakteru dominujących zanieczyszczeń.<br>Z punktu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego