Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
do kategorii najbardziej zapachowo uciążliwych działalności należy zaliczyć:
zakłady mięsne i produkcję pasz 18% skarg
chów drobiu i trzody chlewnej 12% skarg
składowiska odpadów komunalnych i ścieki komunalne 16% skarg
łącznie: 46% skarg
Opracowanie sposobów zmniejszenia emisji odorantów z wymienionych rodzajów działalności musi być jednym z głównych zadań programu zmniejszania uciążliwości odorowych. Konieczne jest też zwracanie szczególnej uwagi na przestrzeganie procedur gwarantujących prawidłową lokalizację nowych jednostek tego rodzaju.
Podczas ustalania lokalizacji należy również brać pod uwagę ponadbranżową klasyfikację źródeł odorantów, wykorzystującą odorymetryczną charakterystykę emisji(patrz rozdz. 9) oraz chemiczne i fizykochemiczne właściwości emitowanych zanieczyszczeń (np. rozpuszczalność w wodzie, roztworach o różnym
do kategorii najbardziej zapachowo uciążliwych działalności należy zaliczyć:<br>zakłady mięsne i produkcję pasz 18% skarg<br>chów drobiu i trzody chlewnej 12% skarg<br>składowiska odpadów komunalnych i ścieki komunalne 16% skarg<br>łącznie: 46% skarg<br>Opracowanie sposobów zmniejszenia emisji odorantów z wymienionych rodzajów działalności musi być jednym z głównych zadań programu zmniejszania uciążliwości odorowych. Konieczne jest też zwracanie szczególnej uwagi na przestrzeganie procedur gwarantujących prawidłową lokalizację nowych jednostek tego rodzaju.<br>Podczas ustalania lokalizacji należy również brać pod uwagę ponadbranżową klasyfikację źródeł odorantów, wykorzystującą odorymetryczną charakterystykę emisji(patrz rozdz. 9) oraz chemiczne i fizykochemiczne właściwości emitowanych zanieczyszczeń (np. rozpuszczalność w wodzie, roztworach o różnym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego