piecz 50 minut w temp. 175oC.<br><gap><br>Udka kurczaka<br>(Z SAŁATKĄ SŁODKO-KWAŚNĄ)<br>Produkty n 6 porcji:<br>80 dag marchewek, 40 dag seleru korzeniowego, sól, pieprz, sok z cytryny, 1 puszka ananasów w kawałkach, 5 dag orzechów włoskich, 2 łyżki rodzynek, 1 szklanka majonezu, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju, 6 udek kurczak (po 10 dag)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Marchewkę i seler zetrzyj na tarce,, skrop sokiem z cytryny. Osącz ananasy. Drobno pokrój orzechy. Majonez rozetrzyj z 1/2 szklanki syropu ananasowego. Dodaj rodzynki, cukier i wymieszaj.<br>2. Udka umyj, osusz, usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Posyp solą i pieprzem. Podaj z sałatką