Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżka smalcu, 1 duża czerwona papryka (do dekoracji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.
2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę obłóż cebulą i czosnkiem.
3. Staw do gorącego piekarnika, piecz ok. 50 minut. Co jakiś czas nakłuwaj kiełbasę wykałaczką. Danie udekoruj pokrojoną w paski papryką. Podaj z pieczonymi ziemniakami.

Kapuśniak
(NA ŁOPATCE WIEPRZOWEJ)
Produkty na 8 porcji:
50 dag białej kapusty, 40 dag łopatki wieprzowej, 3 marchewki, 1 cebula, 3 średnie ziemniaki,, 1 łyżka masła, sól, pieprz, natka pietruszki (do dekoracji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mięso zalej 3 l wody i podgotuj
łyżka smalcu, 1 duża czerwona papryka (do dekoracji)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.<br>2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę obłóż cebulą i czosnkiem.<br>3. Staw do gorącego piekarnika, piecz ok. 50 minut. Co jakiś czas nakłuwaj kiełbasę wykałaczką. Danie udekoruj pokrojoną w paski papryką. Podaj z pieczonymi ziemniakami.<br>&lt;gap&gt;<br>Kapuśniak<br>(NA ŁOPATCE WIEPRZOWEJ)<br>Produkty na 8 porcji:<br>50 dag białej kapusty, 40 dag łopatki wieprzowej, 3 marchewki, 1 cebula, 3 średnie ziemniaki,, 1 łyżka masła, sól, pieprz, natka pietruszki (do dekoracji)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Mięso zalej 3 l wody i podgotuj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego