Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z puszki) i świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszaj w mikserze (na niskich obrotach) albo roztrzep widelcem lub trzepaczką, by składniki dokładnie się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki sos. Zalej nim warzywa i delikatnie przemieszaj. Na około pół godziny wstaw sałatę do lodówki, by się "przegryzła".
Przed podaniem udekoruj sałatkę zmielonymi orzechami włoskimi i obficie posyp posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.
Sałatkę możesz podawać w charakterze samodzielnej przekąski z pieczywem lub jako dodatek do dań głównych: gotowanego mięsa lub smażonej ryby.
RADA: sos do sałatki będzie bardziej pikantny i wyrazisty w smaku, jeśli dodasz do niego kilka drobno
z puszki) i świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszaj w mikserze (na niskich obrotach) albo roztrzep widelcem lub trzepaczką, by składniki dokładnie się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki sos. Zalej nim warzywa i delikatnie przemieszaj. Na około pół godziny wstaw sałatę do lodówki, by się "przegryzła".<br>Przed podaniem udekoruj sałatkę zmielonymi orzechami włoskimi i obficie posyp posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.<br>Sałatkę możesz podawać w charakterze samodzielnej przekąski z pieczywem lub jako dodatek do dań głównych: gotowanego mięsa lub smażonej ryby.<br>RADA: sos do sałatki będzie bardziej pikantny i wyrazisty w smaku, jeśli dodasz do niego kilka drobno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego